Oudere werknemers: geen vooroordelen maar voordelen!

Oudere werknemers: geen vooroordelen maar voordelen!
juni 28, 2011 A&V

Oudere werknemers: geen vooroordelen maar voordelen!

Je kunt van FIFA-voorzitter Sepp Blatter zeggen wat je wilt, maar je kunt hem niet betichten van het kiezen van jonge medewerkers. Blatter, zelf ook al 75, liet onlangs voor de samenstelling van zijn fraudecommissie het oog vallen op Cruijff (64), Plácido Domingo (70) en Henry Kissinger (88). Een commissie met een gemiddelde leeftijd van 74 jaar!

Hoe anders is dit in de echte wereld. Als carrièrecoach kom ik zo vaak hoogopgeleide, ervaren sollicitanten van boven de 50 tegen die eenvoudig weg niet meer aan de bak komen. Zelfs 40-plussers hebben al problemen om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Niet alleen is dat vervelend voor de kandidaten, ik ben van mening dat dit voor de bedrijven zelf ook een gemiste kans is.
Allereerst is er natuurlijk de schat aan ervaring die een oudere werknemer met zich meebrengt. Oude werknemers hebben veel kennis en kennen de klappen van de zweep. Ze hebben in meerdere decennia onder verschillende omstandigheden gewerkt, voor verschillende werkgevers, op verschillende projecten. Ze hebben tijden van hoogconjunctuur meegemaakt en tijden van crisis. Kortom: ze zijn dus wel wat gewend.

Stabiliteit
Maar misschien wel de beste reden om voor een oudere werknemer te kiezen is de stabiliteit die zij geven aan een bedrijf. Waar jonge werknemers hun eerste baan vaak als een opstapje zien en snel weer vertrekken, zal een oudere werknemer eerder wat langer verbonden willen blijven. Als straks de arbeidsmarktkrapte toeneemt, en jongeren weer massaal gaan migreren naar een baan met een nog hoger salaris, is het verstandig om een stabiel personeelsbestand te hebben. Dat voorkomt dat je straks je hele personeelsbestand kunt vervangen met mensen die dan onvindbaar zijn.

En wat stabiliteit betreft, is ook de thuissituatie van de oudere werknemers natuurlijk rustiger dan die van de jongere. De kinderen zijn vaak wat ouder of al de deur uit en de noodzaak om elk weekend door te zakken is ook wat getemperd. Ook dat kan het werk ten goede komen.

Generalisaties
Uiteraard zijn bovenstaande beweringen over oudere werknemers generalisaties die in individuele gevallen niet waar hoeven te zijn. Maar datzelfde geldt voor de omgekeerde negatieve vooroordelen. Dat oudere werknemers inflexibel zijn, weinig actief en vaker ziek. Of geen verstand hebben van computers. Er zal er vast nog wel eentje tussenzitten, maar computers zijn al zo lang ingeburgerd dat de huidige 50’er er ook al zijn halve carrière mee heeft gewerkt.

Een slim bedrijf kiest voor een mix van personen. Een juiste balans van verschillende leeftijden, net als een juiste balans tussen mannen en vrouwen. Oftewel: een zo goed mogelijke afspiegeling van de arbeidsmarkt. Wat dat betreft doet Sepp Blatter het dus toch niet zo goed. Geen vrouw te bekennen in zijn commissie en niemand met een jonge frisse blik…

 

Bron:  Conclusion.nl & auteur Freek Jordans