Onze filosofie

Onze filosofie

Allard & Van der Veen Executive Searchers richt zich op het zoeken en selecteren van de (finance) professional in Oost Nederland. De doelgroep bestaat enerzijds uit de professional met HBO en WO werk- en denkniveau, die toe is aan de volgende stap in zijn of haar carrière. Anderzijds kent Allard & Van der Veen Executive Searchers de markt waarin hij actief is van binnen en buiten. Voor Allard & Van der Veen Executive Searchers bestaat die markt uit enerzijds de genoemde geografische afbakening, maar ook banken, accountantsorganisaties, fiscale adviespraktijken en finance & control in het bedrijfsleven zijn onderdeel van de focus.

Bureauoprichter Allard van der Veen heeft zelf een arbeidsverleden van meer dan tien jaar in de “finance” in Twente. Daarbij komt dat hij weliswaar Friese voorouders heeft, maar kan worden bestempeld als een geboren en getogen Tukker. Deze combinatie resulteert in niet alleen in een meer dan uitstekend netwerk in de regio en sector, maar ook een werkwijze, denkwijze en mentaliteit die naadloos aansluiten bij zowel opdrachtgevers als kandidaten. Wij durven te stellen dat wij als regio- en functiespecialist inmiddels zeer goed thuis zijn op dit specifieke terrein.

Van een goede headhunter mag verwacht worden dat hij een succesvolle match tot stand kan brengen. Daar zijn wij bij Allard & Van der Veen Executive Searchers sterk van doordrongen. Bij het benaderen van kandidaten is Allard & Van der Veen Executive Searchers zeer discreet, open en persoonlijk. Doorgaans spreekt dit aan en inspireert het mensen om met Allard & Van der Veen Executive Searchers in zee te gaan.

Wij stellen vast dat elke persoon, functie en bedrijf anders is. Dat betekent dat er bij elke opdracht in eerste instantie zeer veel aandacht wordt besteed aan de beeldvorming over alle relevante aspecten van de organisatie en functie. Zodra we dit duidelijk hebben starten we de searchprocedure.

Bij het benaderen van (finance) professionals hanteren wij de direct search methode, aangevuld met file search. Allard & Van der Veen Executives Searchers beschikt enerzijds over een actueel bestand van hoogwaardige professionals. Tevens maken wij voortdurend gebruik van ons uitgebreide netwerk in de markt. Met de resultaten van ons personal netwerk, de direct search en de file search, stellen wij een eerste selectie van geschikte kandidaten samen. Wij gaan vervolgens met hen nader in gesprek voor een interview, gericht op onder meer hun achtergrond, persoonlijkheid en werkervaring. Uiteraard geven wij de kandidaten een helder beeld van de organisatie en hun verwachtingen van de nieuwe functionaris. Op basis van deze interviewronde selecteren wij de professionals die wij aan de opdrachtgever willen presenteren. Van alle ontvangt de opdrachtgever een uitgebreid schriftelijk profiel.

Vervolgens ondersteunen en coördineren wij het contact tussen de potentieel geschikte professionals en de opdrachtgever, wat uiteindelijk moet resulteren in een overeenkomst.

In het bovenstaande beschrijven wij de globale executive search procedure. Uiteraard zijn, afhankelijk van eventuele specifieke wensen, diverse varianten denkbaar. Gedurende de gehele procedure staan wij volledig tot je beschikking.

Wil je weten voor wie wij reeds opdrachten hebben mogen verzorgen? Kijk dan even op de pagina Onze referenties.

Heb je belangstelling voor de aanpak van Allard & Van der Veen Executive Searchers? Gebruik ons Contactformulier of neem rechtstreeks contact op nummer (06) 51 137 317. Graag maken wij een afspraak met jou om de verschillende aspecten van onze dienstverlening persoonlijk toe te lichten.