Leegloop bij Facebook: werknemers kunnen nu al rentenieren

Leegloop bij Facebook: werknemers kunnen nu al rentenieren
mei 5, 2011 A&V

Leegloop bij Facebook, werknemers kunnen nu al rentenieren

Na een mooi Genesis-verhaal over hoe Mark Zuckerberg uit het niets een miljardenbedrijf creëerde, is Facebook nu in het hoofdstuk Exodus beland. Werknemers vertrekken massaal, want werken hoeven ze al lang niet meer.

Facebook’s director of business development Jim Midgal is opgestapt. Volgens zijn LinkedIn is hij currently baggage handler bij het bedrijf traveling. Marcel Laverdet, die een baan kreeg bij Facebook nadat hij een virus losliet op het netwerk, is eveneens weg. Product director Blake Ross en Jonathan Heiliger (vice-president technical architecture) zijn ook foetsie.

Movement of the people
Behalve deze ‘grote’ namen, zijn volgens een exclusief verhaal van de Business Insider de laatste tijd nog veel meer programmeurs vertrokken. Het is niet de eerste keer. In 2008 en 2009 was er ook sprake van een grote leegloop bij de sociaalnetwerksite. Toen was het nog problematisch, nu zijn de resignaties vooral een teken dat het goed gaat met de startup van Zuckerberg.

De eerder genoemde prominenten zitten namelijk allemaal langer dan vier jaar bij Facebook. En dat betekent dat ze aandelen in het dotcomsucces hebben. En niet de aandelen met restricties die Facebook tegenwoordig aan werknemers uitgeeft, maar echte, normale, handelbare aandelen. En die aandelen zijn #winning. Want… Niemand weet precies hoeveel zo’n aandeeltje in Facebook waard is.

Facebook zelf is nu goed voor zo’n $65 miljard schijnt. 700% meer dan in 2007 (bubbel-alert). En op zogenaamde secondary markets wil iedereen de aandelen hebben en kun je er (nu nog) alles voor vragen. Oftewel: de vertrekkende werknemers van Facebook lopen binnen door snel de hoofdprijs te vragen voor hun aandelen en kunnen vervolgens de rest van hun leven rentenieren. Mooie deal.

 

Bron: 925.nl