5 Tips voor de ultieme afscheidsmail op kantoor

5 Tips voor de ultieme afscheidsmail op kantoor
oktober 22, 2010 A&V

5 Tips voor de ultieme afscheidsmail op kantoor

De kogel is door de kerk; vanaf maandag gaat u aan de slag bij een nieuwe werkgever. Groener gras, beter salaris, the works. Zó laat u een onuitwisbare indruk achter op de achterblijvers.

1. De Totaalaanhef
Vergeet vooral niemand te benoemen in uw magnum opus. Beste vrienden, collega’s, broeders en zusters. Zorg dat u hun aandacht al heeft, voordat ze een zin gelezen hebben.

2. Het Grote Compliment
Bedenk dat u collega’s in de eerste plaats gekwetst zijn door uw vertrek; u kiest voor de concurrent. Ontzenuw dat direct. Roem het bedrijf dat u zo lang en uit alle macht heeft gediend. Daar verandert niemand iets aan. Uw band met het bedrijf gaat met u mee in het graf.

3. Een persoonlijk verhaal
Iedereen houdt van verhalen. Inspireer uw gevolg met een anekdote uit de oude doos, die duidelijk maakt dat u 1. niet altijd zo’n koning bent geweest en 2. veel, zo niet alles aan deze werkgever te danken heeft.

4. De gezamenlijke vijand
Vergeet niet dat u bij uw afscheid de kans heeft om eindelijk uit te spreken wat u al jaren bij de waterkoeler bespreekt met uw collega’s. Dus nagel dat Franse moederbedrijf dat al jaren van hogerhand beslissingen neemt, zonder uw markt te kennen. Versterk uw band met de achterblijvers.

5. Het Happy End
Nadat u uw zegje heeft gedaan, is het tijd voor een optimistisch slotakkoord. Benadruk wat er wél goed gaat in het bedrijf. Waarom het bedrijf – zelfs zonder u – een glorieuze toekomst tegemoet gaat. En benadruk dat u op uw laatste vrijmibo te veel bier met uw ex-collega’s wilt drinken.

 

Bron: 925.nl – november 2010