Business Controller in Tiel (Betuwe)

Business Controller in Tiel (Betuwe)
maart 26, 2020 A&V

Business Controller in Tiel (Betuwe)

Onze opdrachtgever werkt aan een radicale verandering in de bouw; bouwen en renoveren kan immers sneller, goedkoper en duurzamer. Het doel is om alle relevante bouwcomponenten die nodig zijn voor zeer energiezuinige nieuwbouw en renovatie te (her)ontwikkelen en op industriële schaal wijze te produceren.

Door middel van innovatieve oplossingen wil onze opdrachtgever de energietransitie haalbaar en vooral betaalbaar te maken voor iedereen in combinatie met een comfortabelere en gezondere woning. Prestatiegarantie, design, innovatie en toepassing van industriële productieprocessen zijn voor de organisatie dé basis ingrediënten voor het realiseren van haar missie. In Tiel wordt, in eigen huis, de iCEM ontwikkeld en geproduceerd. Dé bouwkundig geïntegreerde energiemodule die zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat voor bewoners.

Het productportfolio van de organisatie ontwikkelt zich steeds verder. Om haar stevige groei in de projectenmarkt financieel in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een fulltime Business Controller.

Wat ga je doen?:

Als rechterhand van de Operationeel Directeur help je inzicht te verkrijgen en te houden in de performance van de organisatie. Tevens lever je een belangrijke bijdrage aan de continue verbetering van die performance. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren, uitvoeren en bewaken van de cyclus van planning- en control. Je ontwikkelt begrotingen en stelt deze, maar ook meerjarenplannen, businesscases en managementinformatie op. Je draagt ook bij aan het opzetten en verder ontwikkelen van project controlling binnen het bedrijf. Het realiseren en behouden van goed (financieel) inzicht in de projecten, alsmede het analyseren en verbeteren van de operationele efficiency behoren ook tot je verantwoordelijkheid.

Je speelt een belangrijke rol in het verder professionaliseren van de organisatie. Dit doe je door gevraagd- en ongevraagd advies te geven, onder andere op het gebied van contractvorming, risicomanagement, automatisering en productie. Samen met de Manager Financiën ben je verantwoordelijk voor een up-to-date en efficiënte (financiële) administratie. Gezamenlijk draag je zorg voor continue optimalisatie waar (proactief) beheer van werkkapitaal een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Verantwoordelijkheden:

 • Vertalen van strategische- en operationele doelstellingen in duidelijke KPI’s en periodieke monitoring en rapportage van deze KPI’s;
 • Analyseren en rapporteren van afwijkingen ten opzichte van forecast en planningen;
 • Opstellen van betrouwbare (financiële) rapportages;
 • Rapportages: businesscases, management rapportages, begrotingen, kostprijsberekeningen en jaarrekeningen;
 • Organiseren en bewaken van budgetteringsprocessen;
 • Initiëren van verbeterprocessen (planning, budgettering, administratieve processen);
 • Uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en strategische scenario analyses;
 • Leveren van een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van financiële systemen;
 • Het kundig beheren van hetgeen al staat;
 • Periodiek financieel overzicht en inzicht ten behoeve van management en aandeelhouders en meedenken op strategisch niveau.

Wat wordt er van je verwacht?:

Wat verwacht de organisatie van jou? De waarde van het financieel in control zijn en van een goede samenwerking met klanten, leveranciers maar ook intern begrijp je als geen ander. Je rapporteert periodiek aan de Operationeel Directeur en aandeelhouders. Voor operationele vraagstukken lever je een bijdrage aan de financiële kant en zorg je dat een juiste verslaglegging altijd een onderdeel van de oplossing is. Een jonge dynamische omgeving geeft jou juiste energie en schrikt je niet af. In een continu veranderende organisatie ben je een baken van financiële rust en streef je op boekhoudkundig vlak naar controle en overzicht.

Wat zoeken we in jou als ideale kandidaat?:

 • Je hebt tenminste een afgeronde Universitaire opleiding (w.o. Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie);
 • Je hebt tenminste 5 jaar relevante werkervaring als Business Controller, bij voorkeur in een productiebedrijf;
 • Ervaring binnen een project gestuurde organisatie en met projectcontrolling zijn een pré;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift. Duits is een pré;
 • Je bent vriendelijk, enthousiast, bevlogen en communicatief zeer vaardig;
 • Je hebt gevoel voor commercie, de belangen van onze klanten maar ook van onze suppliers.

Interesse?

Indien  je interesse hebt in de functie en je jezelf, gezien ervaring(en) en vaardigheden geschikt acht voor deze functie, kun je contact opnemen met A. (Allard) van der Veen op het mobiele telefoonnummer (06) 51 137 317. Uiteraard is reageren per e-mail ook mogelijk op allard@allardenvanderveen.nl.