Business Consultant Finance in Twente

Business Consultant Finance in Twente
mei 22, 2020 A&V

Business Consultant Finance in Twente

Onze opdrachtgever is een internationaal gerenommeerd bedrijf met een solide achtergrond. Sinds enkele jaren vind je organisatie ook in Twente. De organisatie heeft tientallen jaren ervaring als grote naam in de Europese markt voor dagelijkse, ambachtelijke en verse voedingswaren. In Twente (en ook vanuit een andere Nederlandse vestiging) combineert men het succes en de ambachtelijke kwaliteit van haar internationale moederorganisatie met de kennis en ervaring van een grote Nederlandse speler die een aantal jaren geleden door de moeder is overgenomen.

Deze producent van de zogenaamde dagelijkse, ambachtelijke en verse voedingswaren produceert in Nederland miljoenen stuks per dag en verkoopt haar producten aan groothandels, hotels en supermarkten in Noord-West Europa (w.o. Duitsland, Benelux, Engeland en Scandinavië). De organisatie in Twente telt meer dan 300 collega’s. Het internatiole geheel telt wereldwijd meer dan 20 productielocaties. Deze snelgroeiende onderneming heeft ook grootse plannen voor een verdere groei in Overijssel en de rest van Europa.

Vanwege aanhoudende groei van afzetmarkten en ontwikkeling van de organisatie zijn wij op zoek naar een: Business Consultant Finance. Deze Business Consultant Finance is een (finance) professional met een afgeronde opleiding op het niveau WO en heeft maximaal 10 jaar werkervaring in een profitorganisatie.

In deze functie ben je enerzijds adviseur en voorzie je CEO en CFO pro-actief en ongevraagd van (cijfermatige) management- en stuurinformatie. Je bent continue pro actief bezig om investeringen, businessplannen, commerciële analyses en projecten te initiëren en te onderbouwen. Anderzijds houd je je bezig met de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de organisatie in binnen- en buitenland. Op basis van een continue analyse van kengetallen, actuele marktinformatie en andersoortige data vorm jij je adviezen naar CEO en CFO. Ook heb je een substantiële rol in het verder ontwikkelen en integreren van business control in de organisatie. Zo ben je bekend met periodieke financiële verslaglegging en de daarbij behorende rapportages en forecasts en vind je business control meer dan interessant en uitdagend. Jij wilt de organisatie vanuit het perspectief business control op een next level brengen. Je hebt ervaring met het maken van financiële dashboards en het genereren van de juiste kengetallen en data.

Ook kunnen we aangeven dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en carrièreperspectieven meer dan uitstekend te noemen zijn.

Taken en verantwoordelijkheden:
*Ondersteunt en adviseert het management (bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken);
*Analyseren, inventariseren en vertalen van periodieke rapportages en financiële overzichten naar forecasts;
*Het maken en beoordelen van investeringsanalyses, businessplannen en commerciële analyses;
*Meedenken over het optimaliseren van de totale organisatie en het verbeteren van de financiële processen;
*Het opstellen van financiële meer jarenplannen.

Gewenste eigenschappen en vaardigheden:
*Een afgeronde opleiding op WO niveau (bv Economie, Bedrijfskunde, Accountancy);
*Maximaal 10 jaar werkervaring;
*Gevoel bij en kennis van IT en Business Intelligence;
*Relationeel en communicatief sterk, het vermogen hebben om relaties op te bouwen en te onderhouden op zowel directie-
als operationeel niveau;
*Ondernemend en bereid zijn te reizen;
*Flexibel, stressbestendig, zelfstandig en zelfredzaam;
*Je bent enthousiast, flexibel, praktisch ingesteld en steekt graag de handen uit de mouwen.

Arbeidsvoorwaarden:
Standplaats is Twente en het gaat om een vast fulltime dienstverband. Persoonlijke ontwikkeling en carrièreperspectieven zijn zoals aangegeven bijzonder goed te noemen en het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Interesse?

Indien  je interesse hebt in de functie en je jezelf, gezien ervaring(en) en vaardigheden geschikt acht voor deze functie, kun je contact opnemen met A. (Allard) van der Veen op het mobiele telefoonnummer (06) 51 137 317. Uiteraard is reageren per e-mail ook mogelijk op allard@allardenvanderveen.nl. Uiteraard is vertrouwelijkheid gegarandeerd.